Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2017. május 12.

2016 a temetkezés szakmai összefogásának éve volt!

otei-kozgyules-0512.jpg

A 2016-os év nagy kihívása volt az a kormányrendelet módosítás, amely 2017. január 1-től a temetkezési szolgáltatók részére új alaki és tartalmi követelményeknek megfelelő számlázási gyakorlatot írt elő - hangsúlyozta Horváth József, az OTEI elnöke a szervezet Budapesten megtartott éves közgyűlésén.

Az elnöki expozéban elhangzott, hogy a zökkenőmentes átállás elsősorban annak a szakmai összefogásnak volt köszönhető, hogy sikerült megfelelő módon artikulálni azokat a javaslatokat, amelyek az új számlázási rend kialakításához szükséges volt. A szervezet éves tevékenységét értékelve, kiemelte a Szlovákiában, Trencsényben tavaly novemberben megtartott V4-es konferenciát és szakmai kiállítást. Horváth József elmondta, hogy az esemény új színfoltja volt a nemzetközi sírásóverseny, amelyet óriási médiafigyelem övezett. Ennek köszönhetően sikerült a társadalom széles körében sikerült bemutatni azt a nehéz és felelősségteljes munkát, amit nap mint nap végeznek a sírásók.

Az elnök tavalyi évre vonatkozó beszámolóját, az Ellenőrző Bizottság jelentését, az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület mérlegét a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. A testület arról is döntést hozott, hogy a Magyar Temetkezés című folyóiratot ebben az évben két alkalommal megjelenteti. Egyhangúlag támogatta a szervezet a Temetkezési Szolgáltatók Közép-magyarországi Szövetségének csatlakozási kérelmét és hetedik társult tagként OTEI felvette soraiba.

Az OTEI évzáró közgyűlésén a temetkezési szakma összefogását szimbolizálva - vendégként - részt vett Palkovics Katalin, a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesülete (MATESZSZ) elnöke is.

Fotó: Pénzes Kristóf