Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2021. Április 09.

Emlékét kegyelettel megőrizzük! Kardos László (1949 - 2021)

elhunyt-kardos-laszlo.jpg

Az OTEI nevében fájó szívvel búcsúzunk a magyar temetkezés elismert és megbecsült szakmai tanácsadójától, Kardos Lászlótól, aki türelemmel és alázattal viselt betegségét követően hunyt el.

Kardos László (1949 - 2021)

Budapesten született, a 13. kerületben nőtt fel két testvérével együtt. Iskolai tanulmányait a BME építőmérnöki karán végezte, ahol építőmérnöki, majd gazdasági mérnök végzettséget szerzett.  Mérnökként rövid ideig dolgozott a Vízügyi Tervező Vállalatnál, ezt követően az Országos Vízügyi Hivatalnál műszaki és közgazdasági felügyeleti munkát látott el. Az Országos Anyag- és Árhivatalnál, majd annak utódszervezeténél a Gazdasági Versenyhivatalnál folytatta pályafutását egészen a nyugdíjazásig, mint vezető vizsgáló főtanácsos. Feladata a fogyasztói sérelmek vizsgálata volt, amelynek keretében elsősorban a kegyeleti, a településüzemelési szolgáltatások versenyjogi felügyeletével, a jogi szabályozás kérdéseivel foglalkozott. Munkáját mindig - lényéből adódó - maximális szinten végezte, szakmájában elismerték, számtalan elismerést kapott. 1975-ben megnősült, házasságából 3 gyermeke született, akik szerető családapaként, példaképként, örök támaszként gondolnak rá. Zárkózott egyénisége ellenére mindenki felé szeretettel fordult és ez az önzetlenség, igaz szeretet sokunknak fog nagyon hiányozni. Még rövid ideig tartó súlyos betegségében is meg tudta hódítani kedvességével és fanyar humorával a körülötte levő embereket. Életének 73. évében, 2021. március 16-án hunyt el.

Kardos László hosszú évtizedeken keresztül segítette jogi, etikai és más fontos ügyekben a tagságot. Az angyalföldi Szent Mihály Plébániatemplomban Nagy Gábor és Varga József elnökségi tag rótta le sokunk nevében kegyeletét. „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.” (Jn 11,25-26)

Isten veled Laci, nyugodj békében!