Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2016. január 20.

Európai színvonalú krematórium épült Budapesten

img_0031.jpg

Az Adytum Kft., - amely a Magyarországon működő 17 krematórium közül hatnak a tulajdonosa - tovább bővítette kapacitását. Budapesten a XXII. kerületben, a Nagytétényi út mellett saját erős beruházás keretében a közelmúltban adták át legújabb krematóriumukat.

Az Adytum Kft. hetedik krematóriumát január 20-án a temetkezési szakma közel 60 képviselője tekinthette meg.

Tóth Zoltán, az Adytum Kft. tulajdonosa köszöntőjében kiemelte: elsődleges céljuk a kapacitásbővítéssel az volt, hogy európai léptékű szolgáltatásokat tudjanak nyújtani ügyfeleiknek. Arra is felhívta a figyelmet, hogy szeretnék újra meghonosítani az európai országokban egyébként általános szokást, hogy hamvasztás előtt az elhunytat minden esetben felravatalozzák és a gyászolók a testtől vesznek búcsút. Emiatt a gyász feldolgozása, a gyász megélése is teljesen más. Erre a hagyományos keresztény értékrenden alapuló kegyeleti kultúra megőrzése érdekében nagy szükség van, mivel csak a budapesti hamvasztásos temetések 40 százalékát a cég látja el.

Az új krematórium éves szinten 10-12 ezer hamvasztásra képes. A létesítményben a legmodernebb és leggazdaságosabb magyar gyártású HT kemencék működnek és megnövelt hűtőház kapacitás áll rendelkezésre. A gyászszertartásokat nagyméretű és ízlésesen berendezett ravatalozóban lehet megtartani, ahol a búcsúztatás után a hamvasztó koporsó egy lift segítségével lesüllyed, hogy utána a hamvasztásra sor kerülhessen. A folyamatot igény esetén a hozzátartozók - ablakon vagy videón keresztül - megtekinthetik.

Az impozáns épület bejárata előtt, egy az Ószövetségből jól ismert szimbolika "Jákób lajtorjája" látható, utalva arra az Ég és a Föld húzódó kapocsra, amelyen keresztül az angyalok közlekednek.