Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2020. szeptember 16.

Jól vizsgázott a szakma a pandémia első hulláma idején!

dji_0744_inpixio_inpixio.jpg

Eddig kényszerű leállás és a munkatársak megfertőződése nélkül sikerült a kegyeleti szektor valamennyi szereplőjének a pandémia okozta kihívásoknak megfelelni, ezért köszönet illet minden temetkezési szakembert a tisztes helytállásért! - értékelte a helyzetet Horváth József, az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület elnöke.

Az OTEI éves közgyűlését, amelyet eredetileg májusra terveztek és a világjárvány első hulláma miatt kihirdetett veszélyhelyzetben nem tudtak megtartani, most pótolta a tagság. A járványügyi előírásokat betartva, szeptember 16-án a szabadban megrendezett közgyűlésen először az egyesület 2019. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló elnöki referátumot, majd Dorogi Jánosnak, az Ellenőrző Bizottság elnökének beszámolóját fogadta el egyhangúlag a közgyűlés.

Az idei helyzettel kapcsolatban Horváth József, az OTEI elnöke azt hangsúlyozta, hogy a világjárvány tavaszi megjelenése óta példaértékű módon segítette és azóta is segíti egymást a szakma. A szakember rámutatott, hogy ennek az összefogásnak köszönhetően sikerült úrrá lenni a nehézségeken, így például soron kívül, személyes üzleti kapcsolatoknak köszönhetően a nélkülözhetetlen védőeszközöket beszerezni. Horváth József kiemelte, hogy az egyesület olyan szakmai eljárásrendet alakított ki - nemcsak a tagság - hanem a járványhelyzet kezelésében résztvevő partnerek számára is, amely nagy mértékben megkönnyítette a COVID-19 vírusban sajnálatos módon elhunyt állampolgárok járványügyi szempontból kiemelten kockázatos elszállítását és végső búcsúját.

A közgyűlésen Puskás Béla elnökségi tag tájékoztatást adott a 2021. januárjától az ágazatra érvényes, új szakképzési rendszerről. A korszerűbb tananyag kidolgozásában, illetve az új követelményeknek is megfelelő vizsgarendszer kialakításában - a szaktárca külön felkérésre - Puskás Béla is részt vesz.

Az OTEI éves közgyűlésén Varga József, a Magyar Temetkezés című szakmai folyóirat főszerkesztője megköszönte a bizalmat és lemondott eddigi megbízatásáról. Horváth József elnök, Puskás Béla és Varga József elnökségi tagok, illetve Kerekes Sándor média tanácsadó részvételével egy munkacsoport állt fel, amelynek feladata lesz a lap reformjára vonatkozó koncepció kidolgozása.

Dr. Ladocsy Géza, az OTEI alelnöke ezt követően lezárta a közgyűlést és a temetkezési szakma valamennyi tagjának felelősségteljes és tisztes helytállást kívánt.