Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2015. december 04.

Magyar kiállító a Párizsi Temetkezési Kiállításon

krematorium-technologiai-kft-002.jpg

232 kiállítóval - néhány nappal a tragikus párizsi terrortámadást követően - november 21-én befejeződött a temetkezési szakma egyik legfontosabb kiállítása, a FUNERAIRE PARIS. Bár az idei kiállításon a látogatók száma végül nem haladta meg a két évvel korábbit  - elsősorban a német, a svájci és a belga érdeklődés volt kisebb az elvártnál - a francia fővárosban három nap alatt 5000-en voltak kíváncsiak az innovatív technológiákra, termékekre, a kegyeleti kultúra új trendjére.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, amikor a magyarországi temetkezési szakma dicséretes módon képviseltette magát egy hazai kiállító által, az idei párizsi kiállításon a Krematórium Technológiai Kft. jelent meg és mutatta meg az általa megépített energiatakarékos hamvasztó berendezést az igényes szakmai közönségnek. A KTKFT az expón való részvételével a magyar hamvasztási ipar régi adósságát törlesztette a nagyvilág felé. Hazánkban ugyanis a hamvasztó helyszínek döntő többsége már forradalmian új, energiatakarékos kemencékkel van felszerelve. A Krematórium Technológiai Kft. menedzsmentje úgy gondolta, hogy a párizsi kiállítás remek lehetőség arra, hogy az európai szakmai közönség közelebbről is megismerhessen egy olyan magyar fejlesztésű berendezést, ami nagyságrendekkel kevesebb energiát fogyaszt, mint az Európai Unióban üzemelő hamvasztási technológiák többsége.

A 2018-tól hatályba lépő új környezetvédelmi előírások miatt ugyanakkor a Krematórium Technológiai Kft-re is jelentős kihívás vár. Ahhoz, hogy be tudjon törni az európai piacokra, teljesítenie kell majd azokat a jóval szigorúbb kritériumokat, amelyeket néhány év múlva kötelező lesznek az európai krematóriumok működtetőinek. Ennek következményeként a hazai helyzet is könnyen anakronisztikussá válhat. Jelen pillanatban ugyanis az idevágó környezetvédelmi előírások messze az európai szabályozás mögött vannak. Így fordulhat elő, hogy a hazai hamvaszási szakma ma még megteheti, hogy ne használjon például leválasztó berendezéseket.