Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2021. június 17.

Puskás Bélát választották meg az OTEI új elnökének!

img_6861_inpixio.jpg

Egy perces gyászcsenddel kezdődött az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület közgyűlése Tatán. Horváth Józsefre, az OTEI 2020. decemberében tragikus hirtelenséggel eltávozott elnökére, illetve két, szintén elhunyt OTEI tagra, Pölczmanné Dunavári Annára és Kardos Lászlóra emlékeztek főhajtással a közgyűlés résztvevői a Hotel Gottwald dísztermében.

Az emlékezés megható pillanatait követően fontos kérdésekben kellett az OTEI tagságának döntést hoznia. Elsőként dr. Ladotsy Géza, általános alelnök az egyesület 2020-ban elvégzett munkájával és gazdálkodásával kapcsolatban adott tájékoztatást, amelyet a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Dorogi János, az Ellenőrző  Bizottság elnöke az OTEI tavalyi működésével, mérlegével kapcsolatban ismertette a legfontosabb adatokat. A jelentésből kiderült, hogy az OTEI pénzügyi helyzete stabil és lehetősége van olyan programok megvalósítására, amelyeket a korábbi pandémiás helyzet miatt nem tudott megvalósítani. A beszámolót a tagság ellenszavazat és tartózkodás nélkül jóváhagyta.

Horváth József, néhai elnök halála miatt megüresedett elnöki funkció betöltésével kapcsolatban az OTEI elnöksége még a közgyűlést megelőző ülésen egyeztetést folytatott, ahol elnöknek egyhangúlag Puskás Bélát, az elnökség tagját javasolták. Miután a közgyűlésen más személyre vonatkozó javaslat nem érkezett, ezért nyílt szavazással lehetett szavazni. Az OTEI tagsága kézfelemeléssel egyöntetűen elfogadta Puskás Béla elnöki kinevezését. A temetkezési szakmában több évtizede eredményesen tevékenykedő szakember 2023. május 31-ig, a tisztújító közgyűléséig, az OTEI elnökeként irányítja az egyesület munkáját. Puskás Béla megválasztását követően megköszönte a tagság bizalmát és kiemelte: minden erejével, tudásával azért fog dolgozni, hogy az OTEI, amely idén ünnepli 50 éves fennállását mind a szakma, mind a döntéshozók és a közvélemény előtt ismert és elismert szervezet legyen. Azt is kijelentette, hogy két év múlva, a 2023-as tisztújító közgyűlésen már nem aspirál az elnöki pozícióra.

Balogh Károly alelnök javaslatára a közgyűlés azt is egyhangúlag támogatta, hogy a temetkezési szakma doyenje, dr. Ladotsy Géza, az OTEI tiszteletbeli elnöke címet megkapja. Szintén az elnökség javaslatát elfogadva, a közgyűlés jóváhagyta Harsányi Andreának, a Budapesti Temetkezési Intézet Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának beválasztását az elnökségbe. Szintén az elnökség tagja lett Varga György, a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. ügyvezetője. Az Ellenőrző Bizottság egyik tagjának lemondása miatt, a megüresedett helyre Vadász-Király Editet, a Székesfehérvári Kegyeleti Központ vezetőjét választotta meg az OTEI közgyűlése. A közgyűlés dr. Andor Ferenc elnökségi tagsági mandátumát egyöntetűen hitelesítette, majd a szervezet két új tag felvételét is megszavazta.