Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék

Sírásók nemes versengése Gyulán

gyula-001.jpg

Tavaly Debrecenben, idén szeptember 2-án Gyulán, a Református Ó Egyházi Temetőben rendezte meg a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete az Országos Sírásó Versenyt. A megmérettetésen 11 csapat vett részt. A versenyen egy 80 centiméter széles, 200 centiméter hosszú és 160 centiméter mély sírhelyet kellett ásni a résztvevőknek, a kiásott földet vissza is kellett hantolni a lehető legrövidebb idő alatt. Külön díjakat is kiosztottak.

A szakmai zsűri értékelése alapján az első három helyezett pénzjutalmat (50.000 - 30.000 - 20.000 Ft) illetve egy kupát kapott.

1. Csongrád Megyei Kegyeleti Kft., Hódmezővásárhely
2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft., Nyíregyháza
3. Csabai Temetkezés, Békéscsaba

A különdíjasok 20.000 Ft-ot és kupát kaptak.

Hantolás különdíjban részesült:
Csabai Temetkezés, Békéscsaba

Esztétika különdíjban részesült:
Hírös Temetkezés Kft. Orgovány

Varga József a Magyarországi Temetőfenntartók- és Üzemeltetők Egyesületének elnöke úgy nyilatkozott, hogy az egyesület egyik fontos célkitűzése, hogy javítsanak a a sírásók társadalmi megítélésén. A temetkezési szakma egy ilyen esemény megszervezésével sokat tehet a még mindig létező sztereotípia ellen, hogy a sírásó egy italozó, gumicsizmás ember. A gyulai sírásó versenyen is bebizonyította, hogy a sírásó egy nehéz fizikai munkát felelősségteljes módon végző szakember. A fotókat Rosta Tibor (MTI) készítette.