Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék

Újabb segítség Kárpátaljának!

beregszasz-segely-atadasa-79.JPG

A magyar temetkezési szakma tavaly jó példát mutatott azzal, hogy a nehéz helyzetben sem felejtkezett el a kárpátaljai magyarokról és adományt gyűjtött össze Beregszásznak és Tiszapéterfalvának. Az OTEI idén is folytatta kezdeményezését és jelentős értékű adományt juttatott el Puskás Béla és Pölczman Árpád, az OTEI Elnökségének tagjai közreműködésében Kárpátaljára.

"Segítség Kárpátaljának" címmel Puskás Béla, az OTEI elnökségi tagja által tavaly meghirdetett és koordinált adománygyűjtés során 2015. nyarán 1.250.000 forint gyűlt össze. Ahogy arról az otei.hu oldalán is beszámoltunk, az összegből Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetőjének és Marján Tibor, a Keletfa Kft. kereskedelmi igazgatójának közreműködésében egy halottszállító autót és halotthűtésre alkalmas berendezést sikerült vásárolni, amelyet Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka vett át.
Idén az OTEI regionális társszervezeteinek közreműködésével további adományokat sikerült gyűjteni - adta hírül Puskás Béla - amelynek köszönhetően egy újabb halottszállító autó állt szolgálatba Beregszászon. A Kárpátaljai Református Egyházkerület kérésére - az OTEI szakembereinek útmutatása alapján - Beregszászon pedig ősszel megnyitotta kapuit a Kegyelet Temetkezési Szolgáltató iroda. A Református Egyház keretében működő vállalkozás a magyarországi minta alapján 24 órás ügyelettel, ügyfélszolgálati irodával és bemutató teremmel várja az ügyfeleket. Ez óriási előrelépés a kegyeleti szolgáltatások területén egy olyan hátrányos helyzetben lévő térségnek, mint a Beregi járás.
Az OTEI Régiós szervezetei, többek között a Dél-Dunántúli Temetkezési Egyesület további adományokkal is segített Kárpátalján. Közel 10 000 általános iskolai tankönyvet, szépirodalmi könyvet és téli ruhákat gyűjtöttek össze, amelyet Babják Zoltán Beregszász polgármestere és Nagy Béla a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka vett át. Az egyház képviselője vállalta, hogy a könyveket eljuttatják Kárpátalja magyarlakta területein lévő általános iskolákba. A ruhákat pedig rászorultság alapján - nemzetiségre, vallásra való tekintet nélkül - osztják szét Kárpátalja lakossága között.