Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék

Köszönet minden munkatársnak, hogy nap mint nap helytállnak a kegyeleti szektorban!

otei-elnoke-horvath-jozsef2.jpg

Március 27-én megjelent a Kormány 71/2020. (III. 27.) számú Korm. rendelete a kijárási korlátozásról!

A jelenlegi veszélyhelyzetben ez a kormányrendelet taglalja és meghatározza - többek között - a temetkezés feltételeit Magyarországon! Kérjük, hogy maximális empátiával és szakmai alázattal, de ennek megfelelően alakítsák ki az ügyfelek kiszolgálását és a szolgáltatások elvégzését!

Tisztelt OTEI-tagság! Tisztelt Hozzátartozók!


Megjelent a Kormány 71/2020. (III. 27.) számú Korm. rendelete a kijárási korlátozásról!

A jelenlegi veszélyhelyzetben ez a kormányrendelet taglalja és meghatározza többek között a temetkezés feltételeit Magyarországon:

3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok:

e) a házasságkötés és a temetés szűk családi körben

r.) a legszükségesebb esetben a  személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele,..."


Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület a kormányrendelet szellemében a járványveszély csökkentése érdekében a ravatalozások, temetések során a következő létszámkorlátot tartja célra vezetőnek:

Szűk családi kör: maximum 10 fő!

A szociális érintkezést, vagyis a személyes jelenlétet mind az ügyfélszolgálatokon a temetéssel összefüggő ügyintézés során, mind a szertartást megelőző azonosításban is minimalizálni kell!
Azoknál az ügyintézéseknél, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, azokat kizárólag telefonon vagy elektronikus levelezés útján ajánlott intézni.

Ez a szakmai ajánlásunk nem új keletű, miután a tagságot már a veszélyhelyzet óta folyamatosan tájékoztattuk és ezeket az intézkedéseket javasoltuk!

Tisztelettel arra kérünk minden érintett családot és minden a temetkezésben részt vevő kollégát, hogy ezt a szakmai ajánlást tartsák be, mert ez ma az egyik legfontosabb társadalmi közös felelősségvállalásunk!


Egyúttal köszönöm a tisztes helytállást minden munkatársnak,vállalkozásnak és cégnek, mert hasonlóan az egészségügyhöz, ez a szektor is a frontvonalban küzd a kegyeleti szolgáltatások fenntartásáért és az emberi méltóság megőrzéséért!


Kelt. Budapest, 2020. március 27.


Üdvözlettel,


Horváth József s.k.
elnök
Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI)