Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2015. február 11.

OTEI elnökségi ülés - nagy horderejű döntések születettek

10978602_930764853614330_2091523804499567069_n.jpg

Az utóbbi évek egyik legeredményesebb és legfontosabb elnökségi ülését tartotta 2015. február 11-én az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület Budapesten, a Fiumei úti Sírkert Kormányvárójában.

Horváth József, az OTEI elnöke köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a szervezet közelgő májusi tisztújítása ellenére sem lehet leállni, mivel olyan fontos kérdésekben kell megalapozott döntéseket hozni és továbblépni, mint a feketegazdaság visszaszorításával kapcsolatos javaslatok vagy a temetkezési szakma közös etikai kódexe. A Ladocsy Géza, alelnök és Kardos László, tanácsadó koordinálásával még az elmúlt év végén készült el az a szakmai anyag, amely az OTEI javaslatait tartalmazza a szakma kifehérítése céljából. A "javaslat-csomagot" közvetlenül a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárának, Dr. Kovács Zoltánnak küldte el az OTEI, amelynek visszajelzését várja a testület vezetése.

Az OTEI jelenlévő nyolc elnökségi tagja ezután a szakma megítélése szempontjából szintén fontos és hangsúlyos tervezetet vitatott meg. Ennek eredményeként egyetértett a Kari Irén, a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója által vezetett munkacsoport előterjesztésével, amely az öt szakmai szervezet, az OTEI, a MATEK, a KREMATÓRIUM SZÖVETSÉG, a MATESZSZ és a MATEFE közös etikai kódexének elkészítését szorgalmazta. Arról határoztak, hogy a következő elnökségi ülésre - a tagságtól kapott véleményeket is figyelembe véve - véglegesítik az etikai kódexet, amely hosszú évekre meghatározza majd a temetkezési szakma etikus viselkedését, magatartás normáit a kegyeleti szolgáltatásokban. Az ügy fontosságára tekintettel pedig külön etikai bizottságot is létrehoznak.
Várhatóan még tavasszal az öt szakmai szervezet vezetője egy közös sajtótájékoztató keretében írja alá a szakma etikai kódexét, ezzel is szimbolizálva, hogy a tagság magára nézve kötelezőnek érzi és mindent megtesz annak betartásáért. Balogh Károly, az OTEI alelnöke ezzel kapcsolatban kiemelte: a most elfogadott döntés hosszú távon valóban érdemben és pozitív irányban befolyásolhatja a temetkezési szektor valamennyi szereplőjének tevékenységét.

Kerekes Sándor, az egyesület média-tanácsadója bemutatta az OTEI rövidesen startoló új honlapját és ismertette az idei év főbb kommunikációs célkitűzéseit. Ezen belül egy éves kiadvány elkészítésére, illetve egy tagtoborzási kampányra tett javaslatot, amely az új honlapon, a Magyar Temetkezés című folyóiraton és rendszeres hírlevélen keresztül több új szolgáltatás bevezetését is célozza. Az OTEI elnöksége a beszámolót elfogadta és támogatta.

OTEI Sajtószolgálat