Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2015. augusztus 07.

Segítség Kárpátaljának!

adomany_foto_balazs-attila_mti.jpg

Folytatjuk a Kárpátaljának szánt támogatások gyűjtését! Mint arról korábban beszámoltunk, egy kárpátaljai magyar emlékhely feltárása és két kárpátaljai település támogatása érdekében adománygyűjtést indít a temetkezési vállalkozások körében az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI), illetve két tagszervezete a Dél-Dunántúli Temetkezési Egyesület és a Temetkezési Vállalkozók Dunántúli Egyesülete. Az adományokat erre a számlaszámra várjuk: 10403909-49535549-56561036.

Kizárólag erre a célra létrehozott alszámla tulajdonosa a Somogy Temetkezési Kft. A számlán csak a Kárpátaljának szánt támogatásokat gyűjtjük. A befizetésekről és a pénz felhasználásáról folyamatosan adunk tájékoztatást. A számlára magánszemélyek, egyesületek és gazdasági társaságok is fizethetnek be pénzt. Az előzetes terveinket a beregszászi református egyház kérésére módosítva elsőkörben egy halott hűtőt vásárolunk. Amennyiben elegendő pénz gyűlik össze, akkor egy használt halottszállító autó vásárlása a következő célkitűzés. Továbbá Tiszapéterfalva község rászorulói részére tűzifa vásárlását tesszük lehetővé.

A közlemény rovatba a következő megjelölést kell beírni: "Segítség Kárpátaljának" vagy "Ásatási támogatás" Természetesen lehet külön - külön és mindkettőt is támogatni. A fenti célokat azok is támogathatják, akik nem vesznek részt az őszre tervezett kárpátaljai kiránduláson.

Kérjük az egyesület tagságát, hogy a lehetőségeihez mérten mindenki adjon valamilyen összegű támogatást. A cél nemes és ezek az emberek tényleg rászorulnak a támogatásunkra.

Tájékoztatás az adománygyűjtés jelenlegi helyzetéről:

Somogy Temetkezési Kft. : 100 000 + 30 000 Ft.
Karsol Kft. Nyiradony: 100 000 Ft.
Dr. Ladocsy Géza: Segítség Kárpátaljának: 30 000 Ft. Ásatásra: 30 000 Ft.
Puskás Béla:  Ásatásra 50 000 Ft.(átutalva)
Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalt: 50 000 Ft.
Adytum Kft. 100 000 Ft.
Vas Megyei Temetkezési Kft. Segítség Kárpátaljának: 100 000 Ft. Ásatásra: 30 000 Ft.

Eddig összesen 570 000 Ft. gyűlt össze. (az átutalt 50 000 Ft. nincs benne)

A halott hűtő vásárlása folyamatban van. Pörböly község jelképes összegért (Bruttó 75 000 Ft. felajánlotta saját halott hűtőjét, amelyet nem használnak). A hűtőt felújítva adják át részünkre, A Keletfa Kft. vállalta, hogy hűtőt leszállítja Nyíregyházára. A tovább szállítást a beregszászi református egyház vállalta.

Terveik szerint a halott szállító autó átadására az esztergomi "Állam - Egyház - Temetkezés" című II. konferencián 2015. szeptember 24-én kerül sor, Beregszász Polgármestere Babják Zoltán részére.

Július 1-én adtunk először hírt a kezdeményezésről. Akik érdeklődnek a további részletekről olvassák el az OTEI honlapján ezt a cikket: http://www.otei.hu/hirek/nemes-celokat-tamogathat-a-temetkezesi-szakma

Üdvözlettel,

Puskás Béla
OTEI elnökségi tagja
a Dél-dunántúli Temetkezési Egyesület elnöke