Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék

Átadták a Karsol Kft. megújult üzemcsarnokát Nyíradonyban

img_12691.jpg

A Karsol Kft. tizenhárom évvel ezelőtt, 2003-ban Nyíradonyban rakta le annak a vállalkozásnak az alapjait, amely az azóta eltelt időszakban Közép-Európa legnagyobb koporsógyártó cégévé nőtte ki magát. A 100 százalékig magyar tulajdonú vállalkozás százharminc családnak biztosít megélhetést a településen. Termékeit Európa 16 országában forgalmazza. Több mint 100 terméktípust gyárt, naponta 150 darab koporsó gördül le a szalagról. A most átadott beruházással tovább növelték a cég versenyképességét és termelékenységét.

„Örülök annak, hogy a cég indulását tizenhárom évvel ezelőtt polgármesterként segíthettem, mert a vállalkozás bebizonyította, hogy Nyíradonyban is érdemes cégeknek befektetni és külön öröm számomra, hogy fejlődésük nem állt meg, sőt tovább folytatódik – hangsúlyozta köszöntőjében Tasó László a térség országgyűlési képviselője.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány minden elkövet azért, hogy olyan programot valósítson meg Magyarország közlekedési infrastruktúrájában, amely további vállalkozásokat ösztönöz befektetésre. A cél az, hogy vidéken – például itt a Nyírségben - is újabb cégek telepedjenek le és általuk helyben további munkahelyek jöjjenek létre.

Nyíradonyban az elmúlt két évben pályázati és önerős beruházásoknak köszönhetően 400 millió forint értékű beruházás valósult meg, amelynek eredményeként Közép-Európa legnagyobb koporsógyártó cégének üzeme egy 1.000 m2-es új raktárcsarnokkal bővült. Az épületben új, modern fűrészipari és asztalosipari CNC vezérelt gépeket is felszereltek.

Jurácsik Zoltán, a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének elnökhelyettese köszöntőjében arra a minőségi fejlődésre hívta fel a figyelmet, amellyel a Karsol Kft. mércét teremtett a hazai és a külföldi kellékgyártók számára. Ezt a hihetetlen teljesítményt tíz év alatt hatalmas munkával és kiváló üzletpolitikával sikerült elérni. Ennek kézzelfogható eredménye, hogy a világ legnagyobb szakmai kiállításán, amelyet tavasszal Bolognában rendeztek meg, a Karsol egyedüli magyarországi kellékgyártóként tudott termékeivel megjelenni – mutatott rá a szakember.

A nyíradonyi vállalkozás szeretne tovább fejleszteni, ezért jövőre olyan automata gépsorokat és festőrobotokat állít munkába, amelyek ugrásszerű fejlődést eredményezhetnek a koporsógyártásban. Ennek következményeként nő a termelés kapacitása és lehetővé válik a második műszak beindítása.

További információ: www.karsol.hu