Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2021. Április 16.

Elhunyt Pölczmanné Dunavári Anna. Anikó munkája a temetkezési szakmában úttörő volt!

emleket-kegyelettel-megorizzuk-polczmanne-dunavari-anna.jpg

Mély fájdalommal és megrendüléssel fogadta egyesületünk a hírt, hogy újabb szakembertől, újabb tagtárstól kell végső búcsút venni. Pölczmanné Dunavári Anna 2021. március 31-én elhunyt.

Mindannyiunk szeretett Anikója 1989-ben pedagógusi munkája mellett kezdett családi vállalkozásba férjével. Új textilfestési technológiát kísérleteztek ki szemfedők gyártására. A merőben új termékek rövid időn belül sikeresek lettek a temetkezési szakmában.
A szemfedőket követték a koporsók belső kárpitjai; a szalmazsákok, vászonlepedők helyett steppelt, ráncolt garnitúrákat tervezett. Elkezdte a rojtokat csipkékre cserélni, majd új termékként bevezette a rögfogókat. Az urnás temetéseket az általa tervezett hímzett, tüllös és szalagos leeresztőkkel egészítette ki.

Megoldásait a szakma fokozatosan átvette. Az évről évre bővülő vállalkozásukban Anikó mindvégig megmaradt a temetkezési textíliák világában. A ravatal-drapériáknál a belsőépítészet lakástextil megoldásait alkalmazta. Az egykori bányász uniformisokból merített megoldásokkal számos temetkezési partnernek személyre szabott, egyedi stílusú temetkezési formaruhát tervezett, készített.
A Mantex Kft. kreatív vezetőjeként az általa kialakított stílus meghatározóvá vált az elmúlt 30 évben a koporsókárpitok, ravatal belső terek és a temetkezési formaruházat terén. Halálával, kiemelkedő alkotó tevékenysége 2021 márciusában megszakadt. Munkáját a család és a munkatársai a tőle tanult innovatív szemlélettel folytatják.
Pölczmanné Dunavári Anna, Anikó temetése 2021. április 24-én, szombaton 15 órakor lesz az Ajkai Új Temetőben (Ajka, Hársfa utca 6.).