Elfelejtett jelszó
Kérjük adja meg e-mail címét. Majd az e-mailben kapott linkre kattintva megadhatja új jelszavát.
Archívum
Címkék
2015. Április 12.

Memento mori! Várjuk kegyeleti kultúránkról szóló fotókat!

kerekes-sandor-temetkezesi-vallalkozo-asztalos-mester-1920-tetetlen_kicsi.jpg

Egy nemzetet jellemez az érte életüket áldozók emlékének, sírjainak, síremlékeinek ápolása. Egy közösséget minősít a múltjához, hagyományaihoz, őseihez való viszonya. Egy hozzátartozóról sok mindent elárul, hogyan gondozza elhunyt szeretteinek sírhelyét. Az Országos Temetkezési Egyesületnek és Ipartestületnek pedig minden eszközzel gondoznia, ápolnia kell a magyar kegyeleti kultúra kincseinek kiapadhatatlan tárházhát.

Ezért az OTEI meghirdeti „Memento mori!” című programját, amelynek során várjuk a síremlékek, sírkertek, kegyeleti helyek, történelmi emlékhelyek fotóit, dokumentumait. Hiszünk abban, hogy a kezdeményezés sikeres lesz és bízunk abban is, hogy sok tárgyi emléket tudunk a honlapunkon keresztül közkinccsé tenni.

A publikálható és jogtiszta fotókat a sajto.otei@gmail.com vagy a sajto@otei.hu címre várjuk!

Kellő számú kép esetén a legjobb és legérdekesebb fotók egy kiállítás anyagául szolgálhatnak, ahová természetesen a fotó készítője is meghívást kap. Reméljük, hogy ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy jobban odafigyeljünk halottainkra, méltó módon ápolva azok emlékét.

* Az 1920-as címlap fotó a cikk szerzőjének, Kerekes Sándornak dédnagyapját és műhelyét ábrázolja, aki Tetétlen nevű községben volt temetkezési vállalkozó és asztalosmester a félkarú zongoraművész, gróf Zichy Géza uradalmában.